La Diputació inverteix 173 mil euros per millorar la cohesió social a Cerdanyola

La inversió s’emmarca en el projecte ‘Barris i comunitats’, que vol ajudar zones vulnerables de 13 municipis de l’àrea metropolitana, entre ells, Mataró. El projecte pivotarà al voltant de l’Espai Gatassa

La Diputació de Barcelona destina prop de 173 mil euros al barri de Cerdanyola per engegar un projecte de cohesió social que pivoti al voltant de l’Espai Gatassa. Una inversió que s’emmarca en el projecte ‘Barris i comunitats: motors de transformació social’ de la Diputació i que arriba a 12 municipis més de l’àrea metropolitana de Barcelona.

El projecte que es vol posar en marxa a Mataró preveu repensar l’Espai Gatassa per convertir-lo en un espai de coproducció de projectes comunitaris que aglutini accions que ja s’estan portant a terme a Cerdanyola. D’aquesta manera es vol convertir en un punt de referència de la zona més enllà de les funcions de centre cívic i casal de gent gran que té actualment. S’emmarcarà en el Pla d’Actuació Integral de Cerdanyola i el Projecte Papallona de Benestar Social.

Amb tot, segons l’alcalde de Mataró, David Bote, l’objectiu és millorar la qualitat de vida de les persones, reforçar el teixit associatiu del barri i resoldre els reptes que hi ha a la zona.

La diputada d’Igualtat i Sostenibilitat Social de la Diputació de Barcelona, Lluïsa Moret, ha explicat que, a través del programa ‘Barris i comunitats’, es vol reduir la vulnerabilitat, la desigualtat i la segregació social que hi ha a 13 barris de municipis de l’àrea metropolitana de Barcelona, entre ells, el de Cerdanyola. Entre tots els municipis, es destinaran prop de 2,3 milions d’euros que s’hauran d’haver executat a finals d’any.

L’Associació de Veïns de Cerdanyola, a través d’un comunicat difós per xarxes socials, lamenta que s’hagin assabentat d’aquesta inversió a través dels mitjans de comunicació i que no se’ls hagi informat prèviament a través del Consell o la Taula del Pla Integral de Cerdanyola.

Informen: S. Ruiz i E. Andrés