La Diputació destina 4 milions per convertir el Camí de Valldeix en carretera

Les obres encara no tenen data d’inici, però l’últim trimestre del 2021 es redactarà l’estudi informatiu. Quan acabin els treballs, la carretera passarà a ser de titularitat de la Diputació i es farà càrrec del manteniment.

Imatge: Mataró Audiovisual

La Diputació de Barcelona invertirà prop de 4 milions d’euros per transformar el Camí de Valldeix en carretera. Una actuació que s’emmarca en la primera fase del Pla Zonal ’20 que té per objectiu actualitzar i ordenar la xarxa local de carreteres de la província.

Aquests 4 milions es destinaran a transformar en carretera 2,21 km del camí de Valldeix, que comunica la ciutat amb la urbanització de la Cornisa i que també serveix com a via d’accés a la C-32. Durant el quart trimestres d’aquest 2021 es redactarà l’estudi informatiu que ha de permetre la redacció del projecte. Les obres de transformació, però, de moment no tenen data d’inici. Les actuacions que contempla la Diputació són adequar les amplades dels vials i les normatives de carreteres, millorar els traçats si és necessari i expropiacions.

Un cop acabin les obres, la carretera passarà a ser de titularitat de la Diputació, que també es farà càrrec del seu manteniment.

Uns treballs que segons el diputat d’Infraestructures i Espais Naturals de la Diputació de Barcelona, Pere Pons, han de servir per adequar unes vies que tot i no ser estricament carreteres, sí que actuen com a tal suportant grans volums de trànsit. Un cop estiguin adequats, deixaran de dependre dels ajuntaments i serà la Diputació qui en faci el manteniment. Així ho ha explicat aquest migdia en la presentació del Pla al Consell Comarcal del Maresme.

A més d’aquesta actuació, al Maresme també es millorarà la seguretat de la carretera de Can Pruna de Dosrius i es transformarà en carretera el camí de la riera de Teià. També es farà actuacions al camí de Can Ruti. Aquesta primera fase té un pressupost de prop de 6 milions d’euros, la majoria dels quals es destinaran a Mataró.

Informa: S.Ruiz