La Diada de la Flor omple de color els carrers d’Argentona

Les catifes elaborades per entitats i veïns i un programa farcit d’activitats atrauen visitants a la vila durant tot el cap de setmana llarg

Argentona enfila la recta final d'un cap de setmana llarg que està sent, per sobre de tot, ben florit. La Diada de la Flor omple fins aquest dilluns els carrers de la vila de colors gràcies a les tradicionals catifes de flors. Estan fetes per entitats, col·lectius i veïns i atrauen visitants d'arreu de la comarca. A més, el bon temps acompanya. 

Isabel, viu a Argentona: "Vinc cada any a veure-les perquè m'agraden. Aquesta tarda penso tornar-hi"

Joana, viu a Argentona: "És una activitat participativa de tot el poble. Hi col·labora la gent gran, els nens i nenes a les escoles. M'agrada perquè, tot i que aquest any són una mica més petites, estan plenes de significat"

María Luisa, viu a Mataró: "M'agrada venir perquè anys enrere hi havia col·laborat, des del carrer Ferran. Sempre que ho fan, vinc"

Alessandro, és italià: "M'està agradant moltíssim, em recorden una tradició del poble del meu pare, que està prop de Roma, on fan una cosa similar"

César, té família a Argentona: "Continuen sent molt boniques i estan molt treballades. Fins i tot he vist que hi ha gent que va més enllà de la catifa. Però és curiós com les coses evolucionen; potser s'ha perdut aquella imatge de carrers plens de flors"

Tampoc hi ha faltat un clàssic: l’ou com balla. Ho ha fet al pati del Museu del Càntir. Joan Eixarch, tècnic auxiliar d’aquest equipament, parla de la tradició.

Joan Eixarch, tècnic auxiliar del Museu del Càntir: "La Diada de la Flor i l'Ou com balla són una tradició de Corpus que venen de l'Edat Mitjana. Ho va posar de moda l'església catòlica per celebrar l'eucaristia. Més tard es va fer servir com a festa pagana per celebrar el naixement de la primavera"

Argentona es prepara ara per una nova edició de l’Argillà, la fira internacional de ceràmica, que tindrà lloc els dies 7, 8 i 9 de juliol.