La crisi sanitària duplica la demanda d’aliments de l’Entorn respecte el gener

L’activitat del Centre de Suport Alimentari l’Entorn està sent frenètica des que es va decretar l’estat d’alarma. Moltes més famílies de les habituals han hagut de recórrer a l’entitat per tal de poder tenir un plat a taula. Segons xifres oficials, actualment s’atenen 4.069 persones, més del doble de les que s’havien comptabilitzat al mes de gener quan n’eren 2.010. 

Davant d’aquesta situació, Càritas i Creu Roja, entitats que gestionen l’Entorn juntament amb l’Ajuntament, afirmen que manquen aliments i han volgut fer una crida tant a la ciutadania com als productors locals o supermercats perquè facin aportacions solidàries. Els productes que més fan falta són l’oli de girasol, llet (a poder ser infantil), frescos i congelats. 

Aquells ciutadans que vulguin col·laborar, tenen l’opció de realitzar una compra online al seu supermercat i indicar que l’entrega es faci a l’adreça de l’Entorn: carrer de Casto Méndez Núñez, 64, de 9 a 13 i de dilluns a divendres. D’altra banda, als supermercats o productors se’ls ha demanat que aquells que puguin col·laborin donant els seus excedents. 

A diferència de com es feia abans de la pandèmia, ara quan l’Entorn rep els productes, els voluntaris s’encarreguen de classificar-los i elaboren lots personalitzats per a cada família tenint en compte les seves necessitats. 

A banda de la insuficiència d’aliments, des de Càritas estan preocupats per la falta de voluntaris joves. Per precaució, els majors de 65 anys van haver de deixar de prestar servei i des de l’entitat conviden a tots aquells que no superin aquesta edat a involucrar-se amb tasques de voluntariat. 

Informa: L.Sanmiquel