La Creu Roja ofereix el servei de la cadira amfíbia amb èxit

La Creu Roja de Mataró ofereix un any més el servei de la cadira amfíbia a la platja del Varador. Des del passat juny i fins l’onze de setembre, els usuaris que ho necessitin podran acostar-se al mòdul de la Creu Roja i sol•licitar un bany amb aquesta cadira. La iniciativa ja fa anys que intenta adaptar les platges catalanes per fer-les accessibles a les persones amb mobilitat reduïda i s’aconsegueix gràcies als voluntaris que hi participen.

Les cadires amfíbies compten amb una estructura que els permet flotar a l’aigua i també moure’s per la sorra i la passarel•la de fusta. Els usuaris han d’estar acompanyats en tot moment dels voluntaris de la Creu Roja, que estan disponibles d’onze del matí a sis de la tarda. La durada aproximada del bany és de 15 minuts, que poden allargar-se si no hi ha gaire sol•licituds. Tot i així, la cadira amfíbia és cada vegada més coneguda.

Aquest servei s’ofereix principalment a persones amb diversitat funcional, tot i que la gent gran també en pot fer ús. Malgrat que s’hagi fet altres anys, encara hi ha qui no ha pujat mai a la cadira amfíbia. A Mataró només hi ha dues unitats d’aquest tipus de cadira, però la Creu Roja manté una activitat intensa i dóna cada vegada més ús a un servei que permet que tothom pugui refrescar-se al mar.

Informa: L.Barroso / M.Viteri

http://mataroaudiovisual.alacarta.cat/mataro-noticies/capitol/la-creu-roja-ofereix-el-servei-de-la-cadira-amfibia-amb-exit