La Creu Roja aconsella a la gent gran per evitar cops de calor

Prop d’unes 300 persones grans són ateses durant el període d’estiu pel servei de voluntaris de la Creu Roja. Amb l’objectiu de donar-los recomanacions per evitar possibles cops de calor, els 40 voluntaris d’aquest àmbit estan en contacte constant amb aquestes persones grans via telèfon però també a través de visites presencials especialment per les persones que estan al llit. El més important, segons explica una de les voluntàries, Enriqueta Ayuso, és explicar-los què no haurien de fer, però també, aconsellar-los. Entre les recomanacions hi ha aspectes tan importants com no sortir al carrer en les hores de més calor o, en cas que s’hagi de fer, passar per l’ombra, portar barret i buscar zones fresques.

En cas de sortir al carrer també es recomana no vestir amb peces de roba fosques i intentar que siguin lleugeres. El color també influeix a l’hora d’evitar la calor a dins dels habitatges. Ayuso recomana que les cortines a les finestres tinguin colors clars, que durant el dia les persianes estiguin baixades i que durant la nit estiguin obertes, en aquest últim cas per fer entrar la fresca de les hores sense sol. 
A l’hora de refrescar-se també és important dutxar-se amb aigua tèbia i no fer-ho amb aigua freda, mullar tovalloles i col•locar-les al clatell o als canells. I pel que a l’alimentació i la hidratació recomanen beure molta aigua encara que no es tingui set i menjar aliments lleugers i frescos. 

Tot i que a l’estiu les atencions en gent gran poden ser més importants, l’època de fred concentrada en l’hivern és l’altre moment de l’any en què cal parar atenció a les recomanacions. 

Informa: M.Gómez / JM.Spa