La creativitat i la solidaritat, protagonistes durant el confinament

coronavirus

Després d’una setmana de confinament, omplir les hores del dia quan no es pot sortir de casa pot semblar un repte majúscul. Tot i així els mataronins i mataronines estan deixant fluir la seva creativitat i, a través de les xarxes socials, estan difonent tot de propostes d’allò més interessants.

Sense cap mena de dubte, el nexe comú de molts vídeos i fotografies són els infants. Des del tancament oficial de les escoles, les famílies han hagut de trobar maneres per entretenir-los. I que millor que dibuixar cartells esperançadors amb el hastag #joemquedoacasa o #yomequedoencasak acompanyats d’un arc de Sant Martí, o pintar-los el mateix arc a la cara.

La música també està sent una protagonista indiscutible. A la ciutat es poden escoltar tota mena de cançons. Des del tradicional Bequetero, com música diversa al Carrer Amàlia o un veïnat sencer felicitant un nen que celebrava el seu 5è aniversari.

D’altra banda, els jocs o les activitats col·lectives s’estan convertint en tot un clàssic a Mataró. Sempre respectant les distàncies de seguretat, els ciutadans han trobat la manera de poder gaudir del ball de la Macarena, del popular joc conegut com a ‘veig veig’ o, fins i tot, d’un bingo des dels balcons. Publicar els plats cuinats a casa també està tenint molt èxit aquests dies.  

Diferents entitats esportives també han proposat desafiaments per entretenir a tots els seus jugadors i jugadores. Per exemple, des de la UE Mataró volen que el bàsquet continuï present en el dia a dia. El CE Salesians animen a seguir entrenant de valent. I el CE Mataró ha llançat a xarxes el repte de fer 10 tocs seguits amb un paper de vàter enlloc de amb una pilota.

La solidaritat continua sent un tret distintiu de la societat, sobretot, en moments de crisi com l’actual. És per això que al llarg d’aquesta setmana s’han pogut veure diferents iniciatives, moltes d’elles vinculades amb l’àmbit sanitari. Des dels aplaudiments al balcó de cada dia a les 20h del vespre, fins l’aprovisionament de menjar facilitat pels restaurants de Mataró als metges de guàrdia de l’Hospital. A més, la ciutadania també esta responent a la crida del Banc de Sang per impedir que les reserves de sang es redueixin.

El que sí que preocupa és la falta d’equipament sanitari i de protecció que està patint el país. És per això que una empresa tèxtil de Mataró que no ha descobert el seu nom i una xarxa de voluntaris nascut a les xarxes socials volen encarregar-se de proporcionar materials tan necessaris com són les mascaretes. 

Des de Mataró Audiovisual volem animar a tots els nostres oients o teleespectadors a compartir amb nosaltres les seves idees i activitats per fer mes amenes les hores. Si voleu participar, podeu fer-nos arribar les vostres imatges o vídeos a xarxes@mataroaudiovisual.cat, al número de Whatsapp 661 78 30 77 o afegint l’etiqueta #EmQuedoACasaMataró a les vostres publicacions a les xarxes socials. Entre tots farem passar aquests dies el més ràpid possible!

Informa: L.Sanmiquel