×

Missatge d'error

Notice: Undefined index: und a include() (línia 84 de /var/www/vhosts/mataroaudiovisual.cat/httpsdocs/sites/all/themes/mataroaudiovisual07/templates/node/node.tpl.php).

La Covid-19 no frena les ganes de platja a Mataró

platja

Aquest estiu està sent del tot atípic a causa de la pandèmia de la Covid-19. Menys sortides a l'estranger, vacances adaptades a la situació o senzillament quedar-se al municipi d'origen són algunes de les opcions que molta gent tria per passar l'època canicular.
Tot i aquesta situació del tot excepcional, les platges de Mataró registren enguany un augment dels usuaris respecte anys anteriors. Així ho han observat des de Pro-Activa, que és qui presta el servei de socorrisme a les platges de la capital del Maresme. Precisament la situació generada arran de la Covid-19 també ha fet adaptar la tasca del personal d'aquest servei. En aquest sentit, David Font, coordinador del servei de Socorrisme de la platja de Mataró, també comenta que enguany s'han dotat d'uns equips de protecció per fer els salvaments.

Pel que fa a la tipologia de banyistes que arriben a les platges mataronines, Font comenta que el públic més familiar es concentra a la platja del Callao, mentre que la del Varador és la que acull més jovent i la gent que arriba d'altres municipis com Barcelona. El que també s'ha observat des del servei de socorrisme que aquest estiu han arribat menys estrangers a les platges de la capital del Maresme. Pel que fa a les actuacions, Font explica que aquest any han augmentat "el doble" les preventives. Pel que fa als rescats, el coordinador ha assegurat que aquests no han experimentat un augment respecte als que es van fer l'any passat a aquestes alçades. Enguany, el servei de socorrisme a Mataró compta amb un operatiu diari de 16 socorristes distribuïts per 4 platges.
Però a causa de la pandèmia, enguany s'ha posat en marxa un servei a les platges de la ciutat. Es tracta dels informadors de platges. Ells són els encarregats de vetllar pel compliment de les normes que s'han establert a les platges de Mataró a causa de la Covid-19. Tal i com explica l'informador Miquel Àngel Tejedor, en general, la gent les compleix.

Amb tot però Tejedor assenyala que "sempre hi ha incidències". En aquest sentit explica que sempre s'actua de forma proactiva però reconeix que se'n registren més en el col·lectiu dels més joves. Tejedor explica que, en general, la gent fa cas a les instruccions dels informadors però també assenyala que compten amb una aplicació mòbil per alertar a la Policia Local si la situació així ho requereix. Els informadors de platges estan formats per una trentena de persones.
Recordem que l'Ajuntament ha establert certes normes per poder accedir a les platges. Algunes d'aquestes són la limitació de l'aforament a una ratio mínima de 12m quadrats per persona, distància de seguretat 4 metres a la sorra o evitar ocupar els primers 6 m de la vora del mar. Per tal de recordar-ho, s'han penjat diversos cartells informatius arreu del front marítim de la ciutat.

 

Informa: Ll.Arcal