La COVID-19 fa augmentar la venda de fruita i verdura de proximitat

Si hi ha un sector que de moment surt reforçat de la crisi del coronavirus aquest és l'agrícola, i tot el que està relacionat amb la venda de fruita i verdura. Aquestes setmanes han augmentat de forma extraordinària tant la venda directa com sobretot la venda per internet. Tant és l'augment que han de contractar nou personal per fer front a la demanda.
Són les 3 de la tarda, fa una hora que el mercat de la plaça de Cuba ha tancat al públic.
Aquests dies no obra a la tarda, només els divendres, però la feina a moltes botigues, sobretot amb productes d'horta no s'atura.
Aquest és el cas de l'hort d'en Dídac. Des del decret d'estat d'alarma que han vist augmentat el seu volum de feina pel que fa a venda directa i servei a domicili. En canvi part del negoci, centrat en menjadors escolars, s'ha vist 100x100 aturat. 

No poden vendre en els mercats a l'aire lliure, el decret d'estat d'alarma ho prohibeix, tot i que Unió de Pagesos ja ha reclamat la reobertura d'aquests mercats, cosa que han fet ja diversos ajuntaments. Però el cas és que molts productors ja estaven consolidats en la venda directa, sobretot a internet, com és el cas de la cooperativa "S'ha kavat el broquil!". 

El món agrícola, acostumat a males èpoques, sembla que és dels pocs sectors que amb la COVID-19 en pot sortir beneficiat, o com a mínim no perjudicat. Si a altres indrets sentim a parlar d'ERTOS o empreses que poden veure afectat el seu futur, en el cas del producte d'horta la situació és totalment diferent. Fins i tot necessiten ampliar la seva plantilla.
I és que a l'estrès de feina i l'augment d'hores, se li afegeix que la feina s'ha de fer adaptada a les mesures de seguretat per tal d'evitar el contagi. I és que si el virus entra a la roda, el negoci s'acabaria.

A causa del coronavirus COVID-19 l'Ajuntament de Mataró va decidir la setmana passada, que els sis mercats ambulants que tenen lloc a diferents ubicacions de la ciutat, tant pel que fa a la venda de fruita i verdura com de roba i altres productes, es deixessin de celebrar davant el risc de transmissió del coronavirus. Alguns dels productors de proximitat de fruita i verdura posen a disposició de la ciutadania serveis de comanda i lliurament a domicili. Es poden consultar a través del web de l'ajuntament de Mataró, www.mataro.cat.