La Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat demana l'entesa de sindicats i administració

Divisió d’opinions  entre les associacions que defensen els drets dels usuaris de la sanitat pública en relació a la vaga de metges d’atenció primària. Si fa unes setmanes era la Coordinadora en defensa de la sanitat Pública de Mataró i el Maresme qui recolzava la vaga i es feia seves les reivindicacions dels professionals, avui era la CUS (Coordinadora d’Usuaris de la Sanitat. Salut, Consum i Alimentació) qui demanava a sindicats i administració que es posin d’acord i desconvoquin la vaga, arran del gran impacte que aquesta té entre la població. Una petició que de moment no se sap si es podrà complir. El sindicat Metges de Catalunya i l’ICS avançaven ahir les negociacions, però acabaven sense acord. Segons dades facilitades pel Departament, el primer dia d’aturada va fe que l’activitat a l’Atenció Primària caigués en més d’un 50 %, i que les visites programades afectades se’ls hi assignés un nou dia de visita. Avui ha visitat el programa d’aquesta casa, El Mirador, Jesús Nieto,  portaveu de la Coordinadora en Defensa de la Sanitat Pública a Mataró i el Maresme, qui ha explicat el seu posicionament respecte la vaga. 

Una aturada que està prevista fins divendres i que compta amb suports de la majoria de sindicats. Des de la coordinadora afirmen que cal reforçar els recursos tant humans com econòmics destinats a l’atenció primària i recorden que queden obres pendents a als CAP de Cirera i Rocafonda, que segueixen sense tenir data d’inici ni cap tipus de previsió. El mateix passa amb la construcció d’un CUAP (el centre d’urgències d’atenció primària), un nou centre que havia d’arribar a Mataró després d’un acord a tres bandes entre el CATSalut, el Consorci Sanitari del Maresme i l’Ajuntament i que a dia d’avui, diu, no se’n sap res.

Des de la Coordinadora també preveuen les seves pròpies mobilitzacions per reclamar millores en la sanitat pública. En aquest sentit el dia 10 de desembre, juntament amb Marea Pensionista i Marea Blanca, han convocat un concentració davant l’Ajuntament per denunciar la mercantilització de la sanitat i reclamar que es redueixin les llistes d’espera.