×

Missatge d'error

Notice: Undefined index: und a include() (línia 84 de /var/www/vhosts/mataroaudiovisual.cat/httpsdocs/sites/all/themes/mataroaudiovisual07/templates/node/node.tpl.php).

La cooperació internacional i el comerç just protagonitzen la Nit de la Solidaritat 2018

Roda de premsa de presentació de la Nit de la Solidaritat

La cooperació internacional centrarà la 21ª edició de la Nit de la Solidaritat. L’advocat especialista en drets humans, assessor de l’ONG DYES i cooperant Chema Caballero serà l’encarregat de pronunciar la conferència “L’essència de la cooperació internacional”. Una xerrada en la que Caballero detallarà la seva experiència a Sierra Leone amb la reinserció social dels nens soldats. Durant l’acte, que tindrà lloc l’1 de juny a la Sala d’actes del Casal de l’Aliança, també es presentarà el llibre “Vint Nits de Solidaritat – Història de dues dècades de cooperació 1997-2017” i es realitzarà una campanya  de recollida d’aliments de Càritas Interparroquial de Mataró. 

Aquest any, a més, es retrà homenatge al Centre de Solidaritat i Cooperació La Peixateria. L’entitat celebra aquest 2018 el seu vintè aniversari abanderant el comerç just. L’acte de celebració d’aquestes dues dècades  es farà a Can Palauet el dia 6 de juny, en què a més es presentarà el nou projecte que engegaran amb l’entitat Mujeres Unidas Siempre por el Aprendizaje de la ciutat mexicana de Chiapas. D’aquestes dues dècades de vida, el president del Grup Tercer Món Jeroni Escoda destaca especialment la labor que han fet els voluntaris.

En el marc dels actes de la Nit de la Solidaritat, el Foment Mataroní projectarà el 30 de maig la pel·lícula “El cuaderno de Sara”. L’endemà, el 31 de maig, el Centre de Solidaritat i Cooperació La Peixateria acollirà el Mercat d’experiències solidàries, en el qual els joves mataronins exposaran les seves experiències solidàries  i estades de cooperació internacional. A més, durant el mes de juny es farà una mostra documental a la Biblioteca Pompeu Fabra o diverses hores del conte especial a la Biblioteca Pompeu Fabra i Antoni Comas.

 

Informa: S.Ruiz