La consellera de Justícia obre a Mataró el 3r Congrés de Mediació

El Consell de l’Advocacia ha escollit la capital del Maresme per emplaçar aquesta cita, que aposta per aquesta alternativa en la resolució de conflictes. La violència masclista ha estat un dels temes que s’ha posat sobre la taula, avui 25N

L’Hotel Atenea acull aquest dijous i divendres el Tercer Congrés de Mediació i ADR (Alternative Dispute Resolution). La consellera de Justícia, Lourdes Ciuró, ha estat l’encarregada de donar el tret de sortida a aquesta cita organitzada pel Consell de l’Advocacia de Catalunya, que ha comptat amb l’ICAMAT, el Col·legi de l’Advocacia de Mataró, com a amfitrió de la vetllada. L’aposta per la mediació en la resolució de conflictes era el tema central de la jornada, però la coincidència del Congrés amb el 25 de novembre, el dia Internacional contra la violència vers les dones ha fet posar el focus, també, en aquesta xacra. Pel que fa a la mediació, la consellera ha anunciat una aposta també pressupostària per aquesta eina en la resolució de conflictes.

L’alcalde de Mataró, David Bote, ha destacat que a Mataró, començant per l’Ajuntament, hi ha una forta aposta per la mediació en la resolució de conflictes en diferents àmbits. Un exemple és el que anunciava la setmana passada la Policia Local, amb l’extensió del model de la Unitat de Civisme i Convivència a altres àrees del servei.

La presidenta del Col·legi de l’Advocacia de Mataró, Maria Pastor, ha assegurat que Congressos com el d’avui aposten per la pau social, essencial en un dia com el d’avui, en el que es visibilitza la lluita contra la violència masclista.  De tota manera ha assegurat que la mediació mai pot tenir cabuda en casos de violència masclista.

El Congrés programa diverses cites entre avui i demà, com tallers, conferències i debats al voltant de la implementació de la mediació.  

Informa: C.Sánchez