La consellera de Justícia visita les instal·lacions del nou jutjat de Mataró

Aquest proper 1 d’octubre es posarà en funcionament el nou jutjat de primera instància número 9 de Mataró. Un nou òrgan que s’ocuparà de casos que fan referència a la jurisdicció civil, amb la intenció d’especialitzar-se sobretot en temes d’ocupacions d’habitatges o reclamacions econòmiques. Aquest migdia la consellera de justícia, Ester Capella, ha visitat les noves instal·lacions acompanyada de l’alcalde David Bote i del jutge degà de Mataró, Pau Izquierdo. Amb aquest nou òrgan Mataró compta ja amb un total de 19 jutjats, 12 agrupats a l’edifici de la plaça Tomás i Valiente i els altres repartits en altres edificis propers. Es el cas d’aquest nou jutjat, ubicat al carrer Alcalde Josep Abril número 24.

La consellera també s’ha referit a l’ampliació de l’edifici judicial principal i a la possibilitat de centralitzar tota l’activitat judicial en un sol edifici. En aquest sentit ha dit que el projecte d’ampliació  ja existeix i que la voluntat és tirar-lo endavant, tot i que per ara, l’execució està pendent d’assignació pressupostària. Una ampliació que tindrà un cost de 10 milions d’euros i una durada de 2 anys. Des de la conselleria afirmen que difícilment aquestes obres podran començar abans del 2020.

Prèviament, la consellera ha estat a l’Ajuntament, on ha signat el llibre d’honor després de ser rebuda per l’alcalde de la ciutat David Bote i diversos regidors al consistori mataroní. No hi ha assistit representants de C’s, PP i PxC.

Informa: A.Gual/ O.Debat