La Confraria de l'Oració a l'Hort protagonitza el cartell de la Setmana Santa 2020

La Confraria de l’Oració a l’Hort ha estat aquest any l’encarregada d’elaborar el cartell de la Setmana Santa de Mataró. Els seus símbols més destacats, el calze i el seu pas amb les oliveres, són els protagonistes d’aquest cartell que anuncia l’arribada dels actes religiosos que tindran lloc del 3 al 12 d’abril. En aquest passatge es recrea el moment en què, segons l’evangeli, Jesús orava de genolls en el moment de l’acceptació del seu sacrifici mentre l’àngel el tranquil·litza mostrant-li el calze del seu sofriment. Segons la confraria de l’Oració a l’Hort, aquest calze és la màxima representació de tot el sofriment amb què s'inicia la Passió de Jesús, en la seva agonia en l'Hort de les Oliveres. 

Representants de les confraries, germandats i Armats de Mataró s’han aplegat aquest dissabte al Monestir de l’Assumpció de Mataró, convent de les monges Caputxines, on s’ha presentat aquest cartell i també el programa de la Setmana Santa d’aquest 2020. Un total de 54 activitats integren el programa d’aquest any que té com a acte central la Processó General de Divendres Sant, Patrimoni Cultural de la Ciutat. Una cita que fan possible voluntaris i voluntàries de les diverses confraries i entitats. 

L’acte es va iniciar amb l’entrada d’uns natzarens de la Confraria de l’Oració a l’Hort, junt amb un nen amb el calze, símbol de la Confraria. El conductor i vocal de la Comissió de la Setmana Santa, Rafael Acedo, va fer una menció en memòria i record a Joan Rovira, president dels Armats i que va morir a finals del mes de febrer.

Informa: C.Sánchez/P.Costa