La comunitat musulmana tanca les mesquites de Mataró en ple Ramadà per la Covid-19

El Ramadà està en marxa i la comunitat musulmana viu aquests dies de dejuni una situació molt diferent del què estan acostumats. La possible gran afluència a les mesquites aquests dies, coincidint amb la crisi sanitària del coronavirus, ha provocat que des de la Comissió de Mesquites de Mataró, integrada per la Masjid Annour, Masjid Bilal i Masjid Alouahda, hagin decidit mantenir-se tancades, tot i la possibilitat d’obrir les portes a partir de la fase 1 mantenint algunes condicions d’aforament i desinfecció. En un comunicat enviat als mitjans de comunicació, asseguren que tot i el ‘Pla de transició cap a la nova normalitat’ aprovat pel govern espanyol i les fases de desescalada posades en marxa, els és complicat d’adaptar-se. Diuen que “els pot resultar difícil respectar les condicions sanitàries”, ja que, asseguren, no tenen “la capacitat suficient per acatar la normativa sanitària pel que fa a la desinfecció diària”. És per això, que decideixen mantenir el tancament i la paralització de totes les activitats fins que es torni a la normalitat, prevista a la fase 3.

El novè mes del calendari lunar islàmic marca als musulmans un període de temps també de reflexió que, aquest any, fa que sigui més íntim i, tan sols compartit, amb els qui es conviu en una mateixa casa. En aquest Ramadà totalment atípic, les comunitats islàmiques troben a faltar les trobades amb els amics, les famílies i els ‘iftars’ col·lectius, habituals d’aquests dies d’abstinència. Tot i això recorden que es tracta d’un mes sagrat per la comunitat musulmana que només segueixen els fidels adults que tenen capacitat per fer-ho.

Moltes de les persones vinculades a les mesquites de Catalunya estan aprofitant la seva aturada per portar menjar als col·lectius més vulnerables i involucrar-se, també d’aquesta manera, a ajudar als més desfavorits.

Informa:  M.Gómez