La Colla del Drac recrimina el tracte d'un Policia Local

La Colla del Drac denuncia un tracte “imperdonable i inadmissible” per part d’un agent de la Policia Local de Mataró. Segons l’Ajuntament de Mataró, un veí va trucar al 112 a quarts de 10 del vespre d’ahir queixant-se de soroll a Can Marfà. Una patrulla de la Policia Local es va desplaçar fins a aquest espai i van demanar la identificació al responsable de l’activitat.

Un dels membres de la colla del Drac denuncia a les xarxes socials que un dels agents li va demanar el DNI a ell, quan li hauria pogut demanar a qualsevol altre dels presents. Assegura que després de negar-s’hi, l’agent el va amenaçar “amb to prepotent” amb detenir-lo i imposar-li una multa de 40mil euros si no li mostrava el document. 

L’Ajuntament explica que després de comprovar que el permís del que disposaven els permetia assajar fins les 10 de la nit van marxar del recinte sense aixecar acta.

Altres colles institucionals, com la Família Robafaves o les Diablesses recolzen a la Colla del Drac i també demanen explicacions al govern municipal a través de les xarxes sobre aquests fets.

Sobre aquesta qüestió la CUP ha adreçat una carta a l’alcalde David Bote, demanant explicacions per l’actuació policial “contra membres de la colla del Drac”, tant al mateix alcalde com a la regidora de Cultura, Núria Moreno i al regidor de Serveis Centrals, Juan Carlos Jerez. En aquesta carta la CUP apunta que “tot i l’evidència que l’activitat estava autoritzada, els agents es van extralimitar en les seves funcions i van fer un abús de poder injustificat”. Finalment la formació exigeix respecte a la Cultura Popular i que es deixi d’instrumentalitzar políticament la Policia Local.

Informa: C.Sánchez