La casa natal de Puig i Cadafalch, a un pas de la protecció integral

L’ajuntament de Mataró ha aprovat inicialment aquesta tardor la protecció integral (façana, volumetria i estructura) de la casa natal de Josep Puig i Cadafalch, ubicada al número 39 del Carreró. Una iniciativa a petició del consell de patrimoni i que va un pas més enllà del que s’havia protegit fins al moment, que es limitava a la façana. Tal com ha explicat al programa el Mirador, Esteve Mach, president de l’Associació d’Amics de Puig i Cadafalch, l’obra que s’ha descobert també a l’interior de la casa natal ha estat fonamental per iniciar el procés que ha de protegir integralment l’habitatge. La voluntat de l’entitat i de l’ajuntament, diu, és que aquesta casa, propietat d’un particular, es pugui convertir en un centre d’estudi i difusió de la figura del reconegut arquitecte.

Aquest canvi en el nivell de protecció de la casa, que passarà del nivell B al A, el màxim, es va aprovar inicialment per decret. Ara cal que se’n faci l’aprovació provisional al ple i tot seguit, que el Departament de Patrimoni de la Generalitat ho aprovi de forma definitiva. 

Pel que fa a la casa d’estiueig de Josep Puig i Cadafalch, s’acaba de posar punt i final a la segona fase de les obres que ha deixat la imatge exterior de l’habitatge completament reformada. Abans de l’estiu l’ajuntament d’Argentona ha d’iniciar la tercera fase dels treballs que han d’arranjar l’estructura interna de la casa d’estiueig. Segons Esteve Mach encara queden dos anys d’obres per acabar de condicionar totalment aquest edifici.

 

Informa: C.Sánchez