La campanya "Recicla i guanyaràs" vol que un 65% dels residus siguin reciclats

“Recicla i guanyaràs” és la nova campanya impulsada pel Consorci per al Tractament de Residus Sòlids Urbans del Maresme. La campanya comunicativa combinarà material audiovisual amb accions al carrer  per tal de conscienciar als maresmencs sobre la importància de reciclar. Una iniciativa que s’emmarca en l’objectiu establert per l’any 2035 d’aconseguir que un 65% dels residus que es generen als municipis siguin reciclats. Actualment, al Maresme el percentatge de reciclatge és del 43%, cinc punts per sobre la mitjana catalana. A més de millorar els percentatges de reciclatge, l’alcalde de Mataró i president del Consorci, David Bote, assegura que l’objectiu és conscienciar a la societat de la importància de reciclar i cuidar el medi ambient.

La principal de la iniciativa serà un documental presentat per Quim Masferrer i guionitzat per l’escriptor premianenc Pep Bras amb el qual es voldrà donar a conèixer la realitat del reciclatge i la gestió de residus al Maresme. El documental es complementarà amb vídeos virals,  peces de grafisme per als més petits i vídeos nous per explicar la campanya a les persones que visitin el Consorci. Un projecte que el gerent del Consorci per al Tractament de Residus Sòlids Urbans del Maresme, Carles Salesa, considera “diferent” ja que en comptes de centrar-se en l’aspecte ambientalista, posa el focus en la repercussió econòmica de la recollida selectiva i el reciclatge.

La campanya tindrà una pàgina web que centralitzarà tot el material (www.reciclaiguanyaras.cat). El mes de novembre es van repartir prop de 2.000 calendaris d’advent i 4.000 imants de nevera als 27 municipis consorciats de la comarca.

Informa: S. Ruiz

Tags: