La Cambra de la Propietat incorpora nois de la Fundació El Maresme pels serveis

Una vintena de propietats ja han contractat el CEO Maresme per serveis de neteja, jardineria, manteniment o recollida selectiva

La Fundació El Maresme i la Cambra de la Propietat signen un acord de col•laboració per fomentar la integració social i laboral de persones amb discapacitat intel•lectual que treballen al Centre Especial de Treball (CEO). El conveni es va formalitzar el 15 de març i fins al moment, una vintena de propietats ja han contractat els serveis del CEO, el que representa l’ocupació d’una setantena de persones, 35 d’elles amb discapacitat intel•lectual. Amb aquesta aliança, la Cambra de la Propietat, que gestiona un gran nombre de pisos i propietats, actua com a prescriptora oferint els serveis del Centre de Treball, que són de neteja i jardineria, manteniment, recollida selectiva de residus i destrucció de documents, entre altres. D’aquesta manera es dona l’oportunitat d’accedir al mercat laboral a les persones amb discapacitat intel•lectual, que sempre formen equip amb dones professionals de la neteja perquè els facin l’acompanyament. Un col•lectiu, el de les dones joves, també fortament afectat per la desocupació. En el cas de la jardineria o les comunitats de propietaris, el CEO opta per formar brigades, un equip de persones amb discapacitat dirigit per una persona que actua com a capatàs.  Escoltem Carme Martí, directora del CEO de la Fundació Maresme. 

La Cambra de la Propietat i la Fundació Maresme són dues entitats amb una llarga trajectòria i arrelament a la ciutat. Precisament els valors compartits, els han portat a establir aquest acord que pretén donar suport a un dels col•lectius amb més risc d’exclusió, les persones amb discapacitat intel•lectual. La Cambra de la Propietaris vol contribuir a fer valdre la feina que es fa des del CEO, que considera “encomiable i imprescindible”.

A més, amb la signatura d’aquest conveni de col•laboració, la Cambra incorpora al CEO Maresme entre els seus proveïdors dels serveis esmentats, però a més també es compromet a tenir en compte el Servei de Formació i Inserció de la Fundació Maresme per acollir alumnes en pràctiques formatives, i si fos el cas, identificar possibles llocs de treball susceptibles de ser ocupats per persones amb discapacitat intel•lectual.
dels serveis esmentats, però a més també es compromet a tenir en compte el Servei de Formació i Inserció de la Fundació Maresme per acollir alumnes en pràctiques formatives, i si fos el cas, identificar possibles llocs de treball susceptibles de ser ocupats per persones amb discapacitat intel•lectual.