La borrasca Glòria deixa ratxes de 89 km/h a Mataró

La borrasca Glòria ha causat importants complicacions a Mataró. Des d’ahir, el fort vent ha causat un impacte important a la ciutat de Mataró, amb ràfegues de fins a 89 quilòmetres per hora a Mataró, a un quart de sis de la matinada,  tot i que al Port es podria haver arribat als 100km/h. Cabrils ha registrat la ràfega més important, on s’ha arribat als 116km/h, seguit d’Hortsavinyà on ha arribat a bufar el vent a 111km/h i Pineda de Mar a 100km/h.

Segons bombers de la Generalitat, des de l’inici de l’episodi de vent ahir al matí, s’han rebut 150 trucades procedents de Mataró, algunes d’elles alertant pel mateix incident. Protecció civil, per la seva banda ha rebut 160 trucades. Tot plegat es tradueix en 120 actuacions dels bombers la capital del Maresme, la majoria d’elles per arbres i palmeres caiguts, així com també elements de façanes que s’han desprès per la força del vent. Ahir a la tarda dues palmeres van caure al passeig marítim, una d’elles sobre un vehicle causant ferides a la seva ocupant. Aquesta nit, segons bombers, el més destacat és la caiguda del vidre d’una pista d’esquaix sobre el carrer del Tennis. També hi ha hagut un esllavissament en un edifici al carrer Unió amb caiguda de pedres sobre la vorera i calçada impactant sobre els vehicles que estaven aparcats al carrer.

Com a conseqüència del vent també hi ha hagut afectacions a la Piscina Municipal i a l’Hospital. En el cas de la Piscina Municipal, el vent ha provocat un forat d’un metre quadrat en el sostre de l’equipament. A l’Hospital, va trencar ahir al vespre el finestral d’una de les habitacions. En cap dels dos casos s’han hagut de lamentar ferits.

Apunten des del servei meteorològic del Consell Comarcal que el més greu de la borrasca s’espera a partir d’avui amb onades que poden arribar als 6 metres d’alçada i la pluja que començarà a caure, previsiblement demà, i pot arribar a acumular fins a 150 litres per metre quadrat.

A Mataró l’ajuntament ha activat el Pla bàsic d’emergències municipal. I es troba tancat el braç del port, un tram del passeig marítim i el Parc Central. 

Des de l’Ajuntament es recomana no apropar-se als espigons, esculleres ni al Passeig Marítim per evitar el risc de caiguda pel fort temporal. També evitar passar sota els arbres metre duri l’episodi de ventades i limitar els desplaçaments amb vehicle propi.  A més, recomana retirar qualsevol objecte de balcons i terrasses que el vent pugui fer caure i que en cas d’una situació de perill es truqui al 112. També s'ha recomanat als centres educatius evitar les activitats a l'aire lliure.

Informa: C.Salad/ A.Gual