La Biblioteca Pompeu Fabra oberta fins les 23 hores per estudiar-hi

L’equipament municipal ha decidit ampliar el seu horari per oferir una sala d’estudi a aquelles persones que hagin de fer treballs o estiguin preparant-se pels exàmens finals, per la selectivitat o per qualsevol tipus de prova.

Imatge: Mataró Audiovisual

La Biblioteca Pompeu Fabra amplia horaris perquè els alumnes que es troben en període d’exàmens finals, que estiguin preparant la selectivitat o qualsevol altres tipus de prova puguin disposar d'un espai on estudiar amb tranquil·litat. Així doncs, a partir d'ara la biblioteca estarà oberta de dilluns a dissabte fins les 11 de la nit. A més, diumenge obrirà de manera ininterrompuda de 10 del matí a 11 de la nit.

La iniciativa pretén oferir un espai dotat amb xarxa WIFI gratuïta i lliure de soroll per tots aquells que a casa no tinguin les condicions òptimes per l’estudi. Així explicava el regidor de Joventut, Daniel Hurtado, els avantatges de poder disposar d’un espai com aquest.

Hem detectat que molts joves tenen problemes per estudiar a casa ja sigui per falta d’espai, d’Internet... En aquesta Biblioteca el que proposem és un espai tranquil, relaxat, on poder estudiar i amb connexió WIFI que moltes famílies no en tenen o tenen problemes per connectar-se.

El que hauran de tenir en compte les persones usuàries d’aquest espai és que el servei de préstec continuarà en el seu horari habitual.

L’allargament de l’horari de la sala d’estudi de la Pompeu Fabra s'emmarca en la prioritat 23 del Pla de Mandat 2019-2023. Una prioritat que segons el regidor de Joventut vetlla per una ‘educació justa’.

La nostra prioritat, en aquest cas la 23, és que volem una educació justa perquè per nosaltres és bàsic que els joves i no tant joves tinguin accés a una educació pública i gratuïta. L’obertura d’aquesta sala d’estudi permet fer aquest seguiment i la veritat és que farà de Mataró una ciutat més justa i pròspera.

A banda de la Biblioteca Pompeu Fabra, aquells que necessitin una sala per estudiar també tenen al seu abast altres equipaments de la ciutat com per exemple la Biblioteca Antoni Comas, la Biblioteca de la Fundació Iluro, els espais del TecnoCampus o les aules d’estudi de la xarxa d’Espais Joves de Mataró.

Informa: L.Sanmiquel / J.Monfort