La Biblioteca Pompeu Fabra aposta per un nou espai per atraure joves

L’espai inclou una nova zona gaming, un espai col·laboratiu, el fons documental i d’espais de treball en grup

En aquest espai hi havia la sala d’audiovisuals de la Biblioteca Pompeu Fabra. Ara està a punt de començar les obres que l’han de convertir amb un nou espai d’experimentació, basat en el model BiblioLab de la Diputació de Barcelona. Canviaran les estanteries pels espais diàfans, polivalents i multifuncionals. La tecnologia aterra en aquest espai amb una zona gaming, amb ordinadors, pantalles i videojocs. Tot plegat per atraure el públic jove.

El nou espai arriba quan es començarà la celebració dels 25 anys de la biblioteca. Abans no estigui llest, però, hauran de passar 4 mesos per tirar endavant les dues fases de les obres. Unes obres que tenen un pressupost de més de 200 mil euros. Des del servei d’Equipaments Municipals de l’Ajuntament han explicat aquest dimarts com seran aquestes transformacions.

La transformació de l’espai amb el model BiblioLab inclou la col·laboració de diferents agents com ara el Tecnocampus, que facilitarà l'assessorament necessari per poder tirar endavant l’espai de videojocs. L’alcalde de Mataró, David Bote, ha posat en valor aquest equipament i ha recordat que la Biblioteca Pompeu Fabra té prop de mil usuaris al dia.

Des de l’Ajuntament asseguren que aquest model funcionarà a la Biblioteca Pompeu Fabra com a una prova pilot. És per això que no es descarta que més endavant es pugui implementar a les altres dues biblioteques públiques de la ciutat.

Informa: M.Gómez