La 91a edició del Concurs Públic de Pessebres i Diorames ja té guanyadors

L’Associació de Pessebristes de Mataró reparteix els premis del Concurs Públic de Pessebres i Diorames. Ho ha fet en la festa anual dels pessebristes aquest diumenge al Foment Mataroní. El primer premi en la categoria de diorames ha quedat desert i se l’ha emportat el segon classificat, Esteve Montasell. En la categoria de pessebres especials Antonio Bermúdez ha obtingut el primer premi i en la categoria de pessebre popular l’afortunat ha estat Toni Lou. Pel que fa a la categoria infantil s’ha lliurat el premi als germans Greta i Gerard Gómez i Magí i Alícia Pont. És la 91a edició d’aquest certamen i per això el president actual, Josep Codina, a micròfons de Mataró Audiovisual ha explicat que celebrar 91 anys de concurs ininterromput és especialment mèrit i esforç dels seus antecessors.

En tants anys l’Associació ha patit canvis de locals, han crescut en nombre de socis i potser el més important: han continuat la tradició d’elaborar i ensenyar el món del pessebrisme a la ciutat. Una tasca difícil si es parla de relleu generacional ja que, segons Codina, costa que els més petits s’engresquin a fer pessebres. Tot i això, el president de l’associació considera que el boca-orella és fonamental per donar-se a conèixer i que aquest any a la seu han rebut uns 4.700 visitants.

L’exposició de pessebres i diorames que l’associació fa anualment al seu local, aquest any ha comptat amb novetats: un pessebre holograma que ha cridat l’atenció dels visitants.

Informa: M.Gómez / M.Torres