La 42a Fira de l’Arbre, més educadora i sensible amb el medi ambient

Aquest cap de setmana arriba a Mataró la 42a edició de la Fira de l'Arbre sota l'organització, per primera vegada, de l'Associació Sempervirens. La seva voluntat és que la fira torni als seus orígens i hi hagi més presència de planta, horta i jardí. Des de l'organització expliquen que els canvis més importants es notaran a partir de l'any que ve, però aquest any ja hi ha algunes novetats. Aquesta nova edició que, de fet, porta per nom Fira de l'Arbre i del Medi Ambient, no s'hi veuran animals engabiats i s'eliminaran les parades que continguin plàstics, com les de fundes de mòbils o de carmanyoles. També s'ha pensat una zona de food trucks perquè les famílies puguin fer-hi parada i diverses xerrades al Casal de la Gent Gran del Parc amb ponents especialitzats amb la matèria, per tal de conscienciar a la societat.

Xevi Montero, director de la Fira de l'Arbre, explica que un dels seus principals propòsits, a partir d'aquestes xerrades, és educar. En aquest sentit, diu que ja estan en contacte amb diverses escoles agràries i del sector perquè vinguin a la Fira de l'Arbre. De cara l'any que ve volen obrir un dia abans per dedicar-lo als nens i nenes de les escoles de Mataró.

Montero creu que les noves generacions cada vegada més són pro medi ambient, però no tenen tanta relació com els nostres pares i avis amb els horts i els jardins, per això s'ha d'anar incentivant de mica en mica.

Informa: J.Peñaranda