La 35a Exposició de Bolets del Maresme es ressent de les escasses pluges

Rovellons, rossinyols, trompetes de la mort i apagallums són algunes de les espècies de bolets que ja es poden veure a la 35a Exposició de Bolets del Maresme. Una mostra que arriba amb molt poca quantitat de bolets després de la sortida boletaire de dissabte pels boscos de la Serralada Litoral. Els col·laboradors i voluntaris que hi van participar asseguren que ha sigut un dels pitjors anys perquè la sequera i les fortes ventades no han ajudat a sortir els bolets. I és que el nombre d’espècies depèn fortament de les condicions meteorològiques.

Sortosament el 60% de les exposicions realitzades a Mataró han aplegat més de 100 espècies diferents. El rècord són 163 l’any 2005 i el mínim van ser 26 l’any 2000.

L’exposició s’acompanya de diversos panells informatius sobre les principals característiques d’aquests fongs. De fet, la voluntat de la mostra és donar a conèixer la diversitat de bolets dels ecosistemes del maresme  i el paper que hi juguen. La dificultat, segons Marta Comerma, Tècnica de Patrimoni Natural de l’Ajuntament, es troba en el manteniment d’aquests organismes vius durant la setmana d’exposició, per això és imprescindible la figura d’un col·laborador  que s’encarrega de reposar aquells bolets que es van fent malbé.

La mostra de bolets a la plaça de l’Ajuntament estarà oberta fins al diumenge 15 de novembre. L’exposició vindrà seguida per dues altres activitats, un taller de bolets tintoris el 17 de novembre i una activitat familiar titulada “Esclats de vida a la tardor: els bolets” el 24 de novembre. Aquest cap de setmana passat Can Serra - Museu de Mataró va acollir també un taller de Mandales amb llavors i elements naturals titulat NaturalMENT.

 

Fira mercat de Tardor

Aquest mateix cap de setmana, en el marc de la 35a Mostra de Bolets del Maresme, la Plaça de l’Ajuntament ha acollit també la Fira del mercat de Tardor. Dues activitats que giren al voltant dels productes de temporada d’aquesta època de l’any.
El mercat, organitzat per l’empresa Sabors Catalans amb el suport de l’Ajuntament, ha comptat amb més d’una vintena d’expositors que han ofert formatges, embotits, mel, olives, cuir i minerals entre d’altres productes.

 

Informa: J.Peñaranda