La 15a edició de Mataró Camina per l'Alzheimer frega els 4mil inscrits

Aquest any s'han recuperat els recorreguts habituals després de dos anys de modificacions a causa de la pandèmia. Els diners recaptats, prop de 28 mil aquest any, aniran destinats a ajudar a les famílies que tenen un malalt d'Alzheimer a casa

Puntuals, a les 8 del matí, des del Nou Parc Central, han sortit els participants dels recorreguts llargs de la caminada de l'Alzheimer. A les 9 del matí, ho han fet els del recorregut curt. En total han estat prop de 4 mil les persones que s'han inscrit finalment en aquesta 15a edició de Mataró Camina per l'Alzheimer. Mil menys que l'objectiu que s'havia marcat l'organització, que espera poder assolir aquesta xifra en els pròxims anys. L'amenaça de pluja podria haver afectat la participació, com així ho demostren les més de 500 inscripcions que s'han fet en les 24 hores prèvies a la caminada. Ho ha explicat a micròfons de tvmataró el president de l'Associació Mataró Camina, Josep Maria Spà.

Josep Maria Spa. President Associació Mataró Camina. La gent de Mataró tenia ganes a la normalitat de la caminada de 2019. Realment la resposta ha estat molt bona, l'únic que ha passat és que com que la previsió per aquest cap de setmana era de pluges, la gent s'ha esperat a última hora. La prova és que només aquest dissabte vam fer 500 inscripcions.

Aquest any la caminada recuperava el format habitual, després de dos anys de canvis a causa de la pandèmia de la covid. El recorregut més llarg té 15 quilòmetres i arriba fins al barri de la pujada d'Argentona, passant per corriols de muntanya. El segon té 12 quilòmetres i el tercer, que és un recorregut urbà per dins de Mataró en té 4.Tots els diners recaptats es destinen a l'Associació de Familiars de Malalts d'Alzheimer i serveixen per ajudar a les famílies que tenen un malalt d'Alzheimer a casa.

Josep Maria Spa. President Associació Mataró Camina. Són diners destinats a les famílies. L'AFAM dedica aquests diners recaptats a ajudar a les famílies enviant professionals que ajudin a aixecar el malalt, el posin al llit o ajudin en altres tasques durant dues hores. Portem recaptats en aquestes 14 edicions uns 270 mil euros i aquest any pensem que potser podem arribar als 28 mil o 30 mil euros.

La recaptació d'aquesta 28a edició es calcula pròxima als 28 mil euros. En les 14 edicions anteriors la caminada ha aconseguit recaptar uns 270 mil euros per ajudar a fer front a la malaltia de l'Alzheimer, a través del suport a les famílies dels malalts.