La 10a caminada per l'Alzheimer inclourà una festa al Nou Parc Central

Aquest diumenge se celebra a Mataró la desena caminada solidària per l’Alzheimer, una activitat que té com a objectiu fer visible la malaltia i recollir diners per a les famílies més desfavorides d’alguns dels afectats al Maresme. I és que un dels problemes de l’Alzheimer és que condiciona la vida, no només dels malalts, que perden la memòria, sinó també la dels seus familiars, que se n'han de fer càrrec i no sempre tenen els recursos necessaris. Així ho va explicar aquest dimecres en la presentació de l'activitat la presidenta honorífica de l’Associació de Familiars de Malalts d'Alzheimer del Maresme (AFAM), Ascensió Miró, qui va recordar el perquè d’aquesta caminada solidària. 

De la seva banda, l'aleshores regidor d’Esports de Mataró, Josep Maria Font (CiU), va fer una crida a participar en la caminada per l’Alzheimer, una activitat molt arrelada a Mataró que ajuda moltes famílies a sortir del pas. "No és només una activitat esportiva, sinó un acte de ciutat", va afirmar.  

La desena edició de 'Mataró camina per l'Alzheimer' inclourà aquest any pel desè aniversari una gran festa al Nou Parc Central, amb espectacles, activitats per a totes les edats i una fideuà solidària. Com cada any, hi haurà tres itineraris diferents que sortiran, com sempre, des de l’Ermita de Sant Simó. De moment, s’hi han apuntat 4.000 persones, però l’objectiu de l'AFAM és arribar als 5.000 participants.

 

Informen M. Gómez i B.Doñate.