L’oci nocturn defensa els protocols per atendre víctimes de punxades

Càmeres de videovigilància, control en els accessos, vigilància a les pistes... aquestes són només algunes de les accions contemplades en els protocols per garantir la seguretat als locals d’oci nocturn vers l’amenaça de les punxades.

Fotografia: tvmataró

L’oci nocturn es mostra contundent a l’hora d’afirmar que en tots els seus establiments s’estan aplicant els protocols pautats quan es produeixen punxades. Segons Ramon Mas, secretari general del Gremi de discoteques de Barcelona i província, a dia d’avui s’estan actualitzant constantment aquests protocols gràcies a la col·laboració amb el cos de Mossos d’Esquadra. Els ajustos en la manera d’actuar però, afirma, no són molt diferents de com s’havia estat fent fins ara.  

Ramon Mas (secretari general Gremi discoteques de Barcelona i província): El que està passant.. nosaltres estem molt curosos, estem actualitzant els protocols de seguretat. El que ens diuen els Mossos és que no fem res gaire diferent del que estem fent que és molt. Nosaltres tenim càmeres, vigilants de seguretat, control d’accessos, activem el protocol de Catalunya, ‘No passem ni una’ o el de Barcelona, ‘No callem’. En el cas que hi hagi alguna agressió sexual el que es fa és acompanyar la víctima i es truca a Mossos d’Esquadra.

Precisament per aquesta correcta aplicació dels protocols, tal com descriuen, des del sector volen fer una crida a la calma. No consideren que s’hagi d’alarmar en accés a la ciutadania tenint en compte que en cap dels casos de punxades que s’han produït al territori han acabat derivant amb una agressió sexual o un robatori a la víctima.

Ramon Mas (secretari general Gremi discoteques de Barcelona i província): Les dades avui diuen que cap de les anàlisis ha donat positiu. Aleshores, jo vull ser curós. De moment, hem d’esperar que la policia investigui. No podem abaixar la guàrdia, no podem deixar d’aplicar els protocols però el que diuen les dades és això. A mi no m’agradaria que es generés un efecte pànic perquè crec que no és positiu per ningú. Hem d’estar controlant perquè això no torni a succeir.

El que sí que desconcerta a l’oci nocturn és la motivació que hi ha darrere d’aquestes punxades. En qualsevol cas, defensen amb fermesa donar el suport que requereixin les víctimes i eradicar aquesta pràctica a les sales.