L’Hotel Atenea registra un 95% d’ocupació aquest estiu

L’hotel del Port de Mataró assegura que ha rebut un turisme majoritàriament familiar i provinent dels països nòrdics

L’Hotel Atenea Port Barcelona Mataró comença a treure les primeres conclusions de l’estiu. Els turistes han ocupat entre els mesos de juny i agost una mitjana del 95% de les habitacions que ofereix l’hotel. Des de la direcció de l’Atenea es mostren satisfets amb les xifres, malgrat que les estades dels viatgers s’han reduït una mica i les despeses addicionals al preu de les habitacions han registrat un lleuger descens. Segons expliquen des d’aquest hotel mataroní, el perfil del turista és majoritàriament familiar i grups d’amics.

Marta Marimón, directora Hotel Atenea Port
“Ha estat un bon estiu quant a ocupació. Les ocupacions s’han mogut al voltant del 95%. Tenim una barreja de turisme familiar, parelles i grups d’amics. Canvia molt l’agost en si, que el juny i el juliol. De fet, el juny i juliol per a nosaltres encara són mesos de convencions”.

Les maletes amunt i avall no han parat, especialment durant el mes d’agost. Molts d’ells arribats de diferents països europeus com els alemanys, els anglesos o els italians. Els que no han fallat un any més han estat els nòrdics, que han tornat a escollir la capital del Maresme per passar les seves vacances.

Marta Marimón, directora Hotel Atenea Port
“En tot l’any majoritàriament és turisme espanyol i francès, i a l’estiu s’inverteix una mica. Però també ve turisme alemany, anglès, italià... ens ha sorprès el turista d’Estats Units i, sobretot, els nòrdics. Com cada any ha tornat el turisme nòrdic que sempre escullen Mataró per la seva proximitat, la tranquil·litat, la gastronomia, l’oferta cultural i lúdica. Hem tingut suecs, holandesos, danesos, etc”.

Segons l’Hotel Atenea la meitat de l’estada dels turistes viatgers la dediquen a conèixer el mateix hotel i el Port, però també la ciutat de Mataró, participant de les activitats, la gastronomia o la cultura que s’hi organitza.

Informa: J.Peñaranda / M.Gómez