L’exdirectiu del CH Mataró acusat d’abusos sexuals, a punt de judici

Una de les víctimes relata que el presumpte agressor hauria abusat d’ell fins a 15 vegades, quan tenia només 12 anys

En marxa la fase d’instrucció contra l’exdirectiu del CH Mataró, Joan P, investigat per haver abusat sexualment fins a 5 menors. Ho ha fet al jutjat d’instrucció número 1 de Mataró. Durant aquestes primeres sessions han declarat les 5 persones que van interposar una denúncia davant dels Mossos d’Esquadra.

Una de les víctimes ha ratificat en la seva declaració la denúncia que va fer en seu policial. El jove hauria estat agredit per Joan P. fins a una 15 de vegades. Un delicte d'abusos sexuals continuats que hauria tingut lloc ara fa 10 anys, quan la víctima en tenia 12 i l'acusat, més de 70. La majoria dels abusos els hauria sofert a les instal•lacions municipals del Pavelló Jaume Parera, seu del Club Hoquei Mataró. El jove jugador de l'entitat també hauria estat agredit al cotxe i en el seu domicili.

També s'han fet 3 declaracions que responen a denúncies per suposats tocaments, també per part de jugadors del Club Hoquei Mataró. Uns abusos s'haurien produït fa entre 6-8 anys.

Una cinquena declaració respon a un delicte prescrit perquè hauria tingut lloc fa més de 40 anys. El denunciant va patir un abús per part de Joan P quan ell en tenia 11,quan feia una prova per iniciar-se en el món de l’hoquei.

A finals del mes vinent serà el torn de la declaració de Joan P. L’acusat, de 80 anys,  va deixar el club l'any 2019, després d'estar-hi vinculat més de 50 anys. Durant tot aquest temps va tenir diferents responsabilitats dins l'entitat: va ser entrenador, vocal, membre de la junta directiva i també va arribar a ser vicepresident.

L’ajuntament va premiar-lo a la Nit de l’Esport, un guardó que després de la publicació dels fets, ha quedat suspès.