L’Escola Sol-Ixent es transforma en un pessebre vivent per Nadal

L’activitat l’han dut a terme els alumnes de 4rt de Secundària del centre aquest dimarts. S’han vestit per l’ocasió i han ofert un recorregut als més petits que anava acompanyat de cançons nadalenques interpretades amb flautes

Els alumnes de 4rt de secundària han transformat l’Escola Sol-Ixent en un pessebre vivent aquest dimarts. Per l’ocasió, han decorat el centre i s’han vestit de tots els personatges que conformen el pessebre. Pescadors, pastors, els Reis Mags d’Orient, la verge Maria, Sant Josep, la mula, el bou i, fins i tot, el caganer no hi podien faltar i han ofert una experiència única als més petits de l’escola. A més, el recorregut pel pessebre anava acompanyat de cançons de Nadal interpretades amb flautes.

Tal com detalla en Carles, alumne de 4rt d’ESO, posar-se a la pell d’aquests personatges durant les dues hores que dura l’activitat suposa un esforç físic. És per això que des de l’assignatura d’Educació Física fa dies que s’han estat preparant.

Roser Cuquet (professora d’Educació Física de l’Escola Sol-Ixent). Des de l’àrea d’Educació Física treballem l’aspecte del MIM, la postura corporal, la relaxació, la respiració i saber aguantar la postura i la mirada. És una mica de control postural d’ells. Està molt bé. Estan molt actius i treballar això els hi va molt bé.

El pessebre vivent de l’Escola Sol-Ixent és el resultat d’una feina transversal feta al llarg del curs en diverses assignatures. L’Educació Física és una d’elles però també s’hi ha implicat la Plàstica per realitzar les decoracions o la Música, per aprendre les cançons que s’interpreten amb la flauta. L’objectiu final d’aquesta activitat és vetllar per mantenir vives entre les noves generacions les tradicions nadalenques des del punt de vista de la cultura catalana.

Gemma Ruiz (directora Escola Sol-Ixent). Com que des de petits ja els hi fem viure aquestes tradicions... als petits els hi fem el Tió. Després pensem com ho hem viscut nosaltres quan érem petits i els hi transmetem d’aquesta manera perquè són tradicions que no volem que es perdin.

El pessebre vivent no ha estat l’única activitat nadalenca que han dut a terme al centre aquests dies. També han cantat nadales i han confeccionat felicitacions per la família.