L’episodi de vent i onades a Mataró acaba sent menor al pronosticat

No s’ha arribat a les ràfegues de vent de 70km/h previstes per aquest dimarts però sí que hi ha hagut onades que han superat els 4 metres. Davant d’aquesta situació, l’Ajuntament de Mataró ha tancat l’accés a llocs com el braç del Port o el Parc Central.

Fotografia: tvmataró

El vent i les onades han estat els protagonistes d’aquest dimarts, sobretot, a la primera meitat del dia. Mataró, així com la resta del litoral català, s’ha llevat immers en un episodi de fort vent i onatge. Fruit d’aquesta situació meteorològica, aquest dilluns Protecció Civil havia optat per activar el Pla especial d'emergències per risc de vent a Catalunya (VENTCAT) i el PROCICAT.

En el cas del Maresme, i en particular de la seva capital, els pronòstics indicaven que s’arribarien a produir ràfegues de vent de 70km/h. Unes previsions que no s’han acabat complint.

Xavier Benet (tècnic de Protecció Civil a Mataró): Respecte a l’episodi de vent i onades, està fent vent però no s’estan superant els llindars previstos. Pel que fa a les onades, està fent maregassa, 3 – 4 metres, i per això estem prenent mesures de prevenció respecte a la ciutadania.

Els indicadors situats arreu de Mataró assenyalen que només de manera puntual s’ha arribat als 40km/h en alguns indrets de la ciutat. Segons Xavier Benet, tècnic de Protecció Civil de Mataró, les afectacions a la ciutat solen produir-se quan se superen els 55km/h.

Malgrat aquesta situació més favorable, són molts els serveis d’emergències que aquest dimarts al matí s’han activat per fer front a possibles incidències. Un exemple és el cos de Bombers.

Joan Carles Romero (oficial cap del Parc de Bombers de Mataró): En episodis com el que ara estem, en episodis de vent, tenim més actuacions: treure cartells, branques que cauen a la via pública, arbres que cauen... Ens dona una varietat de serveis.

Respecte a l’onatge,  sí que s’han complert les prediccions. Al llarg de la jornada les onades de la costa mataronina han arribat als 4 metres d’alçada. A més, hi ha hagut mar de fons tot el dia. Per aquest motiu, una de les recomanacions que ha difós Protecció Civil ha estat evitar els passejos a prop del mar. També s’ha demanat a la ciutadania retirar objectes que poguessin caure de terrasses i balcons i circular amb precaució.

Per la seva banda l'Ajuntament de Mataró també ha activat en fase l'alerta el Pla d'Actuació Municipal per vent aquest dimarts al matí. Això ha implicat que a primera hora s’hagi tancat l'accés al Parc Central, el pati de Can Marchal, a Can Clavell i al Braç del Port de Mataró.