L’AV de Rocafonda impulsa un projecte de mentoria social a Mataró

L’entitat busca mataronins que vulguin compartir experiències i coneixements amb nois i noies nouvinguts per millorar la convivència a la ciutat

L’Associació de Veïns de Rocafonda està preparant un programa de mentoria social per facilitar la convivència entre mataronins i joves nouvinguts a Mataró. L’entitat veïnal desenvoluparà el projecte – que porta per nom Referents - amb la participació d’una desena d’usuaris del Centre de Formació i Prevenció del Maresme i amb el suport de l’organització Punt de Referència Impulsem.

De moment, l’associació de veïns ha fet una crida a través de les seves xarxes socials per trobar mataronins d’entre 30 i 65 anys amb ganes de “compartir la ciutat i vivències amb joves arribats fa poc a Mataró”. Des de l’entitat veïnal, Maria Majó explica que l’objectiu de la iniciativa no és tant ajudar aquests nois i noies a integrar-se a la ciutat, sinó trencar prejudicis i millorar la convivència a través de l’intercanvi d’experiències, la creació de vincles i la fusió cultural.    

El projecte, que té el suport econòmic de la Diputació de Barcelona i de l’Ajuntament de Mataró, començarà cap a l’octubre amb una formació per als voluntaris i s’allargarà fins al juny amb trobades i passejos per la ciutat. Segons explica Cristina Ruano, l’organització Punt de Referència Impulsem farà la selecció dels voluntaris i formarà les deu parelles de mentors i nouvinguts.

Per donar més detalls del programa, l’associació de veïns ha organitzat una sessió informativa telemàtica el proper dimarts 7 de setembre a les set de la tarda. Per participar-hi, cal enviar un correu a l’adreça info@avrocafonda.com.