L’onada violeta de Teixit de Dones tenyeix Mataró

Una “Onada violeta” va recorre Mataró aquest diumenge al matí. Una acció organitzada pel col·lectiu Teixit de Dones en motiu del Dia Internacional de la Dona. L’acte que va començar a les 11 del matí a les portes de l’Ajuntament i va marxar fins a la plaça de la Pepa Maca. Allà es va representar un fragment de l’obra teatral “He nascut dona” a càrrec de les vint participants del taller “Dones en acció”. Una acció teatral basada en poemes de la poeta nicaragüenca Gioconda Belli i música del compositor Mike Oldfield. Tal i com expliquen dues de les integrants de l’obra, Cristina Serrà i Cati Cejudo, la voluntat és fer veure la necessitat d’ empoderament de la dona i donar visibilitat a tota la feina que es fa i queda per fer per aconseguir-ho.

Un aspecte que també apunta el director de l’obra, Enric Domingo. Segons el dramaturg, el procés creatiu de l’obra els està permetent reflexionar i aprendre sobre el procés d’empoderament de la dona. Unes eines per després poder-les transmetre al públic.

La programació d’actes en motiu del Dia Internacional de la Dona seguirà fins a finals del mes de març amb activitats diverses com conferències, projeccions de documentals i representacions teatrals, entre d’altres.

Informa: S.Ruiz/ J.Monfort