L’oci nocturn defensa reobrir els locals establint mesures consensuades amb els administracions

L’oci nocturn està vivint un dels períodes més negres de la seva història. Barres tancades, cadires aixecades i persianes baixades. Aquesta és la situació actual del sector. Per subsistir i no perdre el contacte amb els clients, alguns locals com ara Miracle o Mardé han decidit reinventar-se. En el seu cas, han tret molt partit de les xarxes socials i de les connexions musicals en directe. Tot i així, afirmen que a nivell econòmic, la patacada és molt considerable.

Les discoteques, sales de ball i sales de festes amb espectacles de tot Catalunya porten tancades per ordre explícita del Procicat des de finals de juliol. Tot i que en un començament es va proposar el tancament durant quinze dies per evitar rebrots, una vegada transcorregut aquest temps, des de la Generalitat s’ha proposat allargar la suspensió de l’activitat dues setmanes més. A més, la previsió és continuar així després de l'anunci que avui mateix ha fet el ministre de Sanitat, Salvador Illa. A partir d'aquest divendres, els locals d'oci nocturn a tota Espanya romandran tancats fins a nou avís. El sector desaprova aquesta proposta i defensen que l’oci nocturn es pot reobrir aplicant mesures consensuades amb les administracions.

De cara al futur, l’oci nocturn es mostra preocupat. Hi haurà molts locals que ja no podran tornar a aixecar la persiana. D’altra banda, aquells que resisteixin a la crisi provocada pel coronavirus, confien en rebre en algun moment, les ajudes que han demanat a les institucions.

Informa: L.Sanmiquel