×

Missatge d'error

Notice: Undefined index: und a include() (línia 84 de /var/www/vhosts/mataroaudiovisual.cat/httpsdocs/sites/all/themes/mataroaudiovisual07/templates/node/node.tpl.php).

L’Institut Germans Maristes estudiarà indemnitzar les víctimes d’abusos sexuals

L'Institut Germans Maristes i l'Associació Mans Petites han acordat crear la Comissió d'Acollida a les Víctimes d'abusos sexuals de casos prescrits. Segons un comunicat intern de l'Institut dels Germans Maristes al que ha tingut accés Mataró Audiovisual, aquesta comissió es vol avaluar la "plausibilitat dels fets denunciats i les seqüeles" i el dany psicològic que els fets han provocat en les persones que formin part de la comissió. El comunicat també indica que s'establirà "si de cas, una indemnització en compensació per aquestes seqüeles". Les quantitats de les indemnitzacions encara són indeterminades.

La comissió avaluarà una part dels 51 casos que d'abusos sexuals que s'han denunciat des que El Periódico va publicar el primer cas ara fa quatre anys. Tres d'aquestes 51 denúncies van ser relatives a l'Escola Maristes Valldemia de Mataró. Dues les van presentar dos germans internats al centre durant els anys 60. La tercera denúncia la va interposar un exalumne de l'escola dels anys 80.

Tot i això, Mataró Audiovisual no ha pogut confirmar que aquests tres exalumnes de l'Escola Maristes Valldemia de Mataró formin part de la comissió.

 

Informa: S.Ruiz