L’ICS posarà unes 12 mil vacunes contra la grip a Mataró

Aquesta setmana ha començat la campanya de vacunació de la grip per part de l’Institut Català de la Salut. Una vacuna que s’aplica en aquestes dates per a que la població quedi protegida de cara al moment de màxima incidència del virus, entre els mesos de desembre i març. La vacuna antigripal té com a objectiu evitar l’ingrés hospitalari del pacient i es recomana per a persones grans o amb algun tipus de malaltia crònica com la diabetis. També s’aplica al personal sanitari i als cossos de seguretat.

La composició del virus de la grip varia d’un any a l’altre tot i que es preveu que l’afectació sigui semblant a la de l’hivern passat. Es calcula que a la ciutat l’ICS administrarà unes 12 mil dosis de la vacuna contra la grip aquest any.

La incidència de la grip durant les èpoques d'epidèmia és entre el 5 i el 20% entre la població general. és una malaltia respiratòria vírica que s'encomana fàcilment d'una persona a una altra. Produeix febre elevada, tos, mal de cap i malestar general i en la majoria de casos, les persones es recuperen en una o dues setmanes sense necessitat de rebre tractament amb fàrmacs específics.

Informa: O.Debat