×

Missatge d'error

Notice: Undefined index: und a include() (línia 84 de /var/www/vhosts/mataroaudiovisual.cat/httpsdocs/sites/all/themes/mataroaudiovisual07/templates/node/node.tpl.php).

L’ICS fa testos de COVID-19 a les residències de Mataró amb Open Arms

L’Institut Català de la Salut amb el suport de l’ONG Open Arms efectua testos de coronavirus aquesta setmana a les residències de gent gran i persones amb discapacitat de Mataró i el Maresme. Avui ha estat el torn de les residències Voramar i Torre Llauder. Entre aquests dos centres es faran un total d’aproximadament 150 proves a residents i treballadors. Recordem que el Catsalut es fa càrrec de la gestió de totes les residències de gent gran i persones amb discapacitat, independentment de la seva titularitat. Demà dissabte serà el torn de la residència Els Garrofers per a persones amb discapacitat intel·lectual.  Al llarg de la setmana que ve es continuarà testant els usuaris i personal de les diferents residències de Mataró i el Maresme.

L’ONG ha posat a disposició dels diferents equips d’atenció primària una flota de 30 vehicles i 70 persones per poder donar suport a les pràcticament 200 residències que hi ha als 70 municipis del Barcelonès Nord, el Maresme, el Vallès Occidental i el Vallès Oriental on l’ICS realitza l’atenció primària. Els voluntaris d’Open Arms donen suport als professionals d’infermeria que es desplacen a les residències realitzant tant testos ràpids com recollida de mostres i portar-les als laboratoris de Catlab o al Laboratori Clínic de la Metropolitana Nord, a l’Hospital Germans Trias. Allà, el Servei de Microbiologia fa les proves de diagnòstic per PCR.

La Direcció d’Atenció Primària de la Metropolitana Nord duu a terme des de fa gairebé un mes proves PCR a les residències, on ja se n’han fet més de 10 mil. Amb els resultats d’aquestes proves, s’ha pogut crear un mapa que identifica l’estat de cada residència i determina les accions que cal dur a terme. Una feina que s’intensifica amb l’ús de tests ràpids. A més, els professionals de l’Atenció primària realitzen un seguiment acurat i diari de la simptomatologia de cada pacient.

Informa: C.Sánchez