L’Hospital tindrà més quiròfans i s'ampliarà l’hospital de dia

L’Hospital de Mataró rep una inversió per part de la Generalitat de 3,5 milions d’euros per aquest 2020. Uns diners que han de servir per posar en marxa dos grans projectes, l’ampliació de l’hospital de dia, amb l’habilitació d’un nou espai i d’altra banda, l’augment del número de quiròfans. Ho ha explicat el gerent del Consorci Sanitari del Maresme, el Dr. Ramon Cunillera en una entrevista al programa Mataró al Dia.

Pel que fa al que es coneix com a hospitals de dia, amb la propera inversió el centre hospitalari passarà a comptar amb dos espais d’aquestes característiques, un d’especialitzat en oncologia i un altre de polivalent.

Respecte als quiròfans, gràcies a la inversió de la Generalitat, es posaran en marxa dos blocs quirúrgics més, fins a arribar a 11. Es calcula des de la direcció de l’hospital que, si tot va bé, estaran a punt a mitjan 2023. Tres d’aquests quiròfans seran de classe A.

Les llistes d’espera són un problema en tots els hospitals catalans. A Mataró, les més llargues són pels pacients que pateixen obesitat mòrbida i les pròtesis de genoll. L’augment de la capacitat quirúrgica suposarà, segons Cunillera, que abans de 2 anys, les ràtios de les llistes d’espera compleixen amb el que estableix el Departament de Salut. La llista d’espera per una cirurgia de cataractes, es vol reduir a 6 mesos abans que acabi el 2020.

Un cas diferent és l’ampliació de l’Hospital amb el nou sociosanitari, en els terrenys de 19 mil metres quadrats que hi ha prop del centre actual. Aquest projecte encara es troba en un pla funcional participatiu i no està en licitació. En qualsevol cas, s’està plantejant un nou sociosanitari que doni servei a una societat i una realitat d’acord amb el futur, a partir del 2040.

Informa: O.Debat/ L.Sanmiquel