L’Hospital de Mataró utilitzarà l’energia solar per estalviar 

Projecte plaques solars Hospital

L’Hospital de Mataró instal·larà una gran planta d’energia solar en una de les cobertes del recinte com a mesura d’estalvi energètic i econòmic. El Consorci Sanitari del Maresme ha tret a concurs la instal·lació d’un conjunt de plaques solars fotovoltaiques amb les quals preveu produir una energia equivalent a la de 57 habitatges i estalviar-se prop de 106.000 euros en la factura de la llum.

Amb l’energia solar, l’hospital podrà reduir les emissions de CO₂ a l’entorn i contribuir, per tant,a la protecció del medi ambient. Però, sobretot, veurà reduïda la gran despesa econòmica que li suposa cada any el consum d’energia elèctrica, xifrada en més d’1,4 milions d’euros. 

Tot i així, l’energia solar suposarà només el 5% de la producció energètica que l’Hospital de Mataró necessita a diari per funcionar correctament. De manera que la principal xarxa elèctrica del centre sanitari serà la convencional.  

El projecte està licitat en uns 475.000 euros, tenint en compte la instal·lació, el manteniment i el control de qualitat de les plaques. Es preveu que l’estalvi energètic sigui immediat i que la inversió es pugui amortitzar en cinc anys i mig.  

Informa: B. Doñate i J.Peñaranda