×

Missatge d'error

Notice: Undefined index: und a include() (línia 84 de /var/www/vhosts/mataroaudiovisual.cat/httpsdocs/sites/all/themes/mataroaudiovisual07/templates/node/node.tpl.php).

L’Hospital de Mataró obre una nova UCI amb 8 llits nous per a pacients crítics

UCI

L'Hospital de Mataró amplia la capacitat de l'UCI i passa dels 14 als 22 llits. Avui mateix s'han posat en funcionament 8 llits nous per a malalts crítics, ubicats a la segona planta del centre hospitalari. Una ampliació que respon a la necessitat creixent de cures intensives que s'observa entre els pacients hospitalitzats amb diferents malalties i que permetrà una resposta més eficaç i flexible a l'augment sobtat d'aquests tipus de malalts a la comarca del maresme. La nova realitat imposada per la Covid-19, amb una demanda més alta de llits d'UCI de l'habitual i estades més llargues en aquesta unitat, ha fet necessària aquesta ampliació. Tot i això, aquesta ampliació, no es tira endavant exclusivament arran de les noves necessitats generades per la covid, sinó, que com explica el cap de l'UCI de l’hospital, Juan Carles Yébenes, permetrà una millor col·laboració entre el centre hospitalari i altres serveis i hospitals de la comarca.

En aquests moments hi ha un total de 12 persones ingressades a la Unitat de Cures Intensives de l'Hospital de Mataró, 11 d'elles amb Covid-19. Des del centre hospitalari insisteixen que el més important per frenar la cadena de contagi radica per detectar la gran quantitat de casos asimptomàtics que existeixen. En aquest sentit, afirma Ramón Cunillera, gerent del CSdM, que per tallar la cadena de contagis al carrer el més important és que se segueixin fent cribratges al carrer.

La nova UCI compta amb vuit llits de cures intensives, control d'infermeria independent, zona de treball amb central de monitoratge, zona de descans per als professionals i zona d'emmagatzematge de materials. Cada llit, especial per a malalt crític, disposa de presses dobles d'oxigen, aire medicinal i buit, a més d'un nou monitoratge d'última generació, que també s'està implantant a l'UCI A, per poder aconseguir un seguiment i control de tots els pacients de forma simultània i versàtil des de qualsevol control.

Informa: A.Gual