L’Hospital de Mataró elimina els envasos de plàstic d’un sol ús

Des del 5 de juny, Dia Mundial del Medi Ambient, les cafeteries de l’hospital de Mataró no utilitzen envasos de plàstic d’un sol ús. Les carmanyoles, bosses, gots i culleretes de cafè que abans eren de plàstic ara són de material compostable, fusta o paper reciclable. En aquesta acció per reduir els residus que genera l’hospital, també s’hi afegeix, des de fa uns mesos, l’eliminació de les estovalles de paper de les safates del menjar, que abans acumulaven un total de 12.000 unitats setmanals. Amb tot, aquestes mesures ja estan tenint resultats, l’hospital ha reduït a la meitat la quantitat ingent de plàstics.

Aquests nous envasos biodegradables tenen un cost de 20 cèntims i les bosses de paper, de 10. Es poden llençar al contenidor de matèria orgànica i es transformen en compost o adob per al sòl. Per altra banda, l’hospital continua fomentant el got de vidre per reduir al màxim tots els residus.

Millorant la recollida, la separació i l’eliminació de les deixalles, per exemple fent ús d’aquests envasos biodegradables,  es redueix la quantitat de materials sòlids que es cremen i es dipositen en abocadors. Deixalles que alliberen a l’atmosfera dioxines nocives per a la salut.

 

Informa: J.Peñaranda