L’Hospital de Mataró adapta el seu model assistencial pel COVID-19

El Cap de la Unitat de Cures Intensives (UCI) de l’Hospital de Mataró, Joan Carles Yébenes, explica la situació del centre sanitari mataroní en una carta adreçada a la ciutadania. En aquesta assegura que l’Hospital de Mataró ha “transformat el seu model assistencial per adaptar-se al moment” i que ho ha fet “sense por, amb determinació”. Així han reduït l’activitat programada i han fusionat especialitats per crear equips diferenciats entre qui tracten amb el coronavirus i els que no. Una mesura transversal i a tots els nivells des d’urgències, fins a les plantes d’hospitalització o la UCI.

La carta, que escriu Yébenes a títol personal, també explica que l’Hospital de Mataró “ha doblat la capacitat d’atendre pacients crítics, transformats espais per crear una nova UCI i una unitat de semicrítics coronaris”. Una mesura que, segons el doctor, es porta a estar preparats “per lluitar”, diu, i se senten recolzats per la societat. Una societat a qui també els fa una petició i els demana que fugin de les fonts no autoritzades i confiïn en el sistema de salut i els seus consells.

Yébenes comença la carta explicant com va començar la crisi del Covid-19 a la Xina i defineix la situació actual com a un “nou repte global” basat en el comportament epidèmic de la malaltia que, diu, pot col•lapsar el sistema sanitari a través de dos mecanismes: l’afluència de pacients amb una simptomatologia específica i l’afectació del personal sanitari. Precisament per això, Joan Carles Yébenes recorda la rellevància de les “mesures de protecció individual” com a la principal “eina per minimitzar la progressió de la pandèmia”.

 

Informa: M.Gómez