L’exposició ‘Nombr3s de bona família’ arriba a l’Ateneu de la Fundació Iluro

Pujar l’ascensor, comprovar la temperatura, controlar la velocitat del cotxe, mirar quina hora és... totes aquestes situacions tenen un nexe en comú: els nombres. Com es pot observar, és molta la importància que han assolit els números en el nostre dia a dia. És per això que la Fundació Iluro en col·laboració amb la Fundació de La Caixa, han decidit organitzar l’exposició ‘Nombr3s de bona família. La seva utilitat en la vida quotidiana’. En aquesta mostra hi ha un recorregut establert en el qual es descobreix per què es van inventar els nombres, els diferents tipus que existeixen i què ha provocat que es converteixin en un element imprescindible pels humans.

Aquesta exposició, tot i estar oberta al públic, està especialment pensada perquè la visitin centres escolars. De fet, la Fundació Iluro ha treballat conjuntament amb l’Associació de Professors i Mestres de Matemàtiques (APaMMs) i el Centre de Recursos Pedagògics de Mataró-Maresme. L’objectiu ha estat aconseguir una mostra que permeti divulgar les matemàtiques d’una manera immersiva i interactiva entre els alumnes i així, despertar-los l’interès per les professions relacionades amb la ciència.

L’Ateneu de la Fundació Iluro és el lloc escollit per acollir l’exposició que s’allargarà fins el proper 31 de juliol. De manera complementària, s’han planificat altres activitats que traspassen les parets de l’Ateneu. Una d’elles és un cicle de conferències que pretén apropar el món de les matemàtiques al públic d’una manera senzilla i interessant. A més, el Foment Mataroní i l’Orquestra Simfònica del Vallès han coproduït un espectacle musical que relaciona els nombres amb la música. La representació repassarà els grans compositors clàssics com són per exemple Bach, Mozart o Beethoven gràcies a la combinació d’un quartet de corda i la veu d’un narrador que serà l’actor mataroní Roger Pera. L’obra es durà a terme a l'Ateneu a principis del mes de març.

Informa: L.Sanmiquel / J.Monfort