L’exhuracà Leslie deixa més de 70 litres per metre quadrat a Mataró

El pas de l’ex huracà Leslie per Mataró, convertit en tempesta post tropical, ha deixat 70 litres per metre quadrat al centre de la ciutat i 75 a la depuradora. Un fenomen meteorològic que també ha provocat ratxes de vent de fins a 71 quilòmetres per hora al centre de Mataró. Tot i això, segons informen els Bombers les afectacions han estat mínimes a la ciutat. Concretament, els bombers han rebut 5 avisos aquesta nit per la caiguda d’arbres, branques i tendals i la inundació d’uns baixos.

El gruix de la tempesta ja ha passat, però de moment l’Ajuntament de Mataró encara manté activat en fase d’alerta el Document Únic de Protecció Municipal per la previsió de pluges molt intenses, forts vents i onades superiors a 3,5 metres, que se suma a l’activació de l’alerta del pla INUNCAT de Protecció Civil. A aquestes hores encara es manté tancat el passeig marítim de Mataró entre la rotonda de pescadors del Port i l’avinguda d’Ernest Lluch, així com l’accés a l’espigó a causa de l’onatge.

Al Maresme s’han registrat precipitacions de fins a 115 litres per metre quadrat a Can Massuet del Far (Dosrius), 83 l/m2 a Premià de Dalt o 78 a Masnou. Pel que fa al vent, s’han registrat ratxes de 96 km/h a Pineda de Mar, 77 a Can Massuet del Far, 74 al Masnou o 71 a Tiana.

En total, els bombers han rebut 41 avisos questa nit, tots situats a la costa. El més greu ha estat a Malgrat de Mar quan a les 4:40 de la matinada quan ha volat la teulada d’una benzinera de la N-II que ha fet tombar els 5 sortidor. Un municipi al que s’ha arribat a ratxes de vent de 68 km/h.

Afectacions també a la línia 1 de Rodalies. A causa d’un arbre caigut a la via, està interrompuda la circulació entre Blanes i Maçanet de la Selva des de ¾ de 7 del matí. Hi ha habilitat transport alternatiu per carretera en el tram afectat. A causa d’aquesta incidència la resta de la línia acumula retards de fins als 40 minuts.

 

Informa: S.Ruiz