L’Escola Pia Santa Anna se suma al projecte “Camins escolars”

La iniciativa "Camins escolars", impulsada per l’Ajuntament de Mataró i la Diputació de Barcelona amb la col·laboració dels centres escolars, arriba ara Escola Pia Santa Anna. El seu director Toni Aguilar explica que el principal objectiu del projecte “Camins escolars” és crear uns itineraris segurs perquè els nens i nenes puguin anar caminant sols de casa al centre escolar. Una manera, per tant, de fomentar l’autonomia dels infants. Després d’un estudi elaborat per especialistes amb la col·laboració dels alumnes s’ha decidit que l’entorn de seguretat sigui de mig quilòmetre al voltant de l’edifici del Torrent.

Entres les mesures que ja s’han començat a implementar hi ha senyalització de zona escolar, la retirada de la parada de taxis i la zona de càrrega i descàrrega de la plaça Santa Anna o també el trasllat dels contenidors que hi havia a la cruïlla entre el carrer Sant Antoni amb el Camí Ral perquè impedien una bona visibilitat de la zona. A més també es preveu canviar la barana que hi ha davant l’edifici del Torrent per una tanca que no permeti que els nens passin per sota o millorar la seguretat de la cruïlla amb el carrer Sant Josep.

A més de millorar la seguretat, “Camins escolars” també es planteja el repte que es redueixi l’ús del cotxe per portar els nens a l’escola.

El projecte va ser presentat ahir a l’Escola Pia Santa Anna. A la presentació hi van assistir l’equip directir i l’AMPA de l’escola, el regidor de Mobilitat Juan Carlos Jerez, el regidor d’Ensenyament Miquel Àngel Vadell i les persones responsables de la redacció de l’estudi.

El projecte “Camins segurs” a Mataró va començar l’any 2010 a l’Escola GEM. Aquest curs, l’Ajuntament també ha demanat a la Diputació que es comencin els estudis perquè l’Escola Germanes Bertomeu i l’Escola Bressol de Rocafonda se sumin a la iniciativa.

 

Informa: S.Ruiz / J.Peñaranda / J.Méndez