L’Escola Maria Mercè Marçal canvia la seva fontaneria per eradicar la legionel•la

Aquest estiu, l’escola Maria Mercè Marçal ha canviat les canonades de tota la xarxa de distribució d’aigua per eliminar la presència de legionel·la, el bacteri que des de juny de 2016 s’ha instal·lat als circuits i que no s’ha pogut eradicar amb altres mesures. Aquest problema ha provocat que durant els últims cursos els alumnes del centre no hagin pogut fer ús de les dutxes pel risc d'entrar en contacte amb el bacteri.

El canvi de la fontaneria ja està fet i només falta revestir l’obra i netejar i desinfectar la nova xarxa abans que comenci el nou curs. La renovació inclou totes les canonades i també les aixetes, i és la darrera mesura que l’Ajuntament va prendre el passat novembre després que ni els nombrosos tractaments realitzats ni les actuacions fetes en la instal·lació anterior acabessin amb el bacteri: durant aquests tres anys s’han invertit 70.000€ en fer els tractaments del Ministeri de Sanitat i per instal·lar una xarxa provisional paral·lela per fer arribar l’aigua potable des d’un altre equipament proper.

Dels treballs de substitució d’aquest estiu s’ha encarregat l’empresa Electricitat Boquet, SL., tenen un cost de 96.800€ i estan subvencionats pels ajuts de la Xarxa de Governs Locals 2016-2019 de la Diputació de Barcelona.