L’escola Germanes Bertomeu demana un edifici nou quan celebra els 50 anys

L’escola Germanes Bertomeu arriba al mig segle de vida i ho fa amb la reivindicació de poder tenir un nou edifici en el futur. El director del centre, Pere Mármol, va fer la petició en la seva intervenció en l’acte institucional portat a terme ahir a la tarda a la sala de plens de l’Ajuntament. La demanda va estar acompanyada d’un llarg aplaudiment per part del públic.

En el decurs de l’acte institucional, la doctora Sheila González Motos, investigadora postdoctoral del Departament de Sociologia de la UAB i experta en educació i desigualtat social, va oferir la conferència "L'escola com a garant de la igualtat d'oportunitats? Potencialitats i reptes". González va exposar els 3 pilars fonamentals que té l’escola com a element igualador d’oportunitats. El primer de tots és que es tracta d’educació obligatòria i, per tant, tothom hi té accés. El segon és que permet accedir al mercat laboral, que està clarament determinat per la titulació que es té. I el tercer és que ensenya els comportaments, valors i codis que han de permetre està més o menys ben valorat i aconseguir una millor o pitjor feina.

L'acte va estar presidit per l'alcalde David Bote i va comptar amb la presència del regidor d'Educació, Miquel Àngel Vadell i el director dels Serveis Territorials d'Ensenyament del Maresme-Vallès Oriental, Pere Masó.

 

Informa: O.Debat/ J.Peñaranda