L’Escola Camí del Mig i l’Escola Antonio Machado pateixen actes vandàlics

L’Escola Camí del Mig i l’Escola Antonio Machado són els dos últims centres de la ciutat que han patit robatoris o actes vandàlics. En el cas de l’Escola Camí del Mig, els fets es van produir la nit de dissabte. A més de forçar una finestra, trencant el vidre i la persiana, els lladres s’haurien emportar un reproductor de CDs. El conserge del centre va ser qui es va assabentar del robatori dilluns en veure una notificació a l’alarma.

Pel que fa a l’Escola Antonio Machado, ahir a les 7 hi va haver un intent d’entrada i es va destrossar el sistema d’alarma antiincendis. En aquest cas, però, no es va produir cap robatori. En el moment dels fets, hi hauria personal de neteja a l’interior centre. De moment, en cap dels dos casos, hi ha denuncia formal interposada.

Aquests dos actes vandàlics s’han produït dies després de les entrades que van patir l’Escola Peramàs i l’Institut Escola Mar Meditarrània.  En aquest últim centre, recordem, a més de diverses destrosses també es van emportar una vintena d’ordinadors portàtils valorats en 12.000 euros i 200 euros en metàl·lic. En el cas de l’Escola Peramàs, els lladres s’haurien emportat material d’educació física i diversos ordinadors portàtils. També van provocar diverses destrosses

ERC-MÉS acusa el govern d'inacció en la seguretat de les escoles

El grup municipal d’ERC-MES ha presentat una pregunta al govern sobre els diversos robatoris i actes vandàlics que hi ha hagut aquestes últimes setmanes e a diversos centres educatius de Mataró.  El grup municipal denuncia que no s’han fet les inversions necessàries en seguretat i que no han funcionat els protocols d’alarma  establerts. Asseguren que s’ha d’apostar per polítiques que fomentin el civisme, com per exemple amb la figura dels educadors de barri. El cap del grup municipal d’ERC-MES, Francesc Teixidó creu que la reiteració d’aquests robatoris són a causa de la falta de polítiques actives del govern.

Per abordar la problemàtica, recordem que l’Ajuntament ha convocat, per a després de vacances, una reunió amb l’Institut Escola Mar Mediterrània i l’Escola Peramàs i els diferents serveis implicats, com el Departament d'Educació o Serveis Territorials.

Informa: S.Ruiz

Tags: