L’enduriment del confinament entrarà en vigor dimarts

coronavirus

Les noves mesures de confinament aprovades pel Consell de Ministres i que suspenen les activitats econòmiques no essencials per a les properes dues setmanes entraran en vigor, finalment, aquest dimarts i no aquest dilluns, com estava previst. El govern espanyol ha hagut d’aprovar aquesta passada mitjanit una moratòria de 24 hores, donades les dificultats que s’han trobat moltes empreses per poder implementar les noves mesures tan ràpid. 

El decret aprovat pel Consell de Ministres aquest diumenge endureix el confinament a tot Espanya fins a l’11 d’abril, que és quan d’acabar l’estat d’alarma. Segons el decret, tots els treballadors que no realitzin tasques essencials s’hauran de quedar a casa i tindran dret a rebre un permís retribuït recuperable fins a l’11 d’abril, cobrant tot el seu salari. L’empresa haurà de garantir el pagament i el treballador, retornar les hores més endavant.

L’enduriment de les mesures de confinament explicades per la portaveu del govern espanyol, Maria Jesús Montero i la ministra de Treball Yolanda Díaz, ja va ser anunciades dissabte pel president Pedro Sánchez. Aquestes no afectaran aquells treballadors que estiguin fent teletreball, els que es troben afectats per un ERTO, els que disposin d’un permís d’incapacitat temporal, ni tots aquells que desenvolupin una activitat considerada essencial.

Amb aquestes mesures el govern espanyol pretén limitar la mobilitat per reduir encara més el nombre d’afectats pel coronavirus. El que es vol és anticipar la Setmana Santa, quan l’activitat econòmica es frena, i aconseguir que la mobilitat de les pròximes dues setmanes sigui com la d’un diumenge. Montero també ha apuntat que s’està treballant des del govern espanyol en més mesures econòmiques i socials que seran explicades els pròxims dies.

Informen: B.Doñate i A.Gual